Cartel Alfa propune guvernantilor un comitet de criza national

Marti, 20 Iulie 2010, ora 15:38
1219 citiri
Cartel Alfa propune guvernantilor un comitet de criza national

Confederatia "Cartel Alfa" propune partidelor aflate la guvernare sa accepte implicarea in luarea deciziilor ce au efecte sociale si economice a patronatelor, sindicatelor si a mediului academic, in cadrul unui comitet care sa caute solutii anti-criza, relateaza NewsIn.

"Cartel Alfa considera ca gestionarea situatiei economice actuale din Romania nu mai este o problema care sa priveasca exclusiv partidele care sustin Guvernul.

Criza economica si financiara din Romania nu mai este o problema care sa poata fi rezolvata doar de reprezentantii Puterii, pentru ca nimeni nu poate afirma ca detine adevarul absolut.

Cartel Alfa considera ca, in prezent, este necesar, mai mult ca niciodata, dialogul deschis al Puterii cu toti actorii politici si sociali si inclusiv cu mediul academic din Romania.

De asemenea, Cartel Alfa sustine necesitatea formarii unui comitet de criza care sa caute si sa propuna solutii concertate de rezolvare a crizei, atat in privinta deficitului bugetar cat si in privinta relansarii economiei", se arata intr-o scrisoare semnata de presedintele Confederatiei, Bogdan Hossu, si adresata Partidului Democrat Liberal, Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania si Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei.

In opinia sindicalistilor din Cartel Alfa, solutiile si masurile guvernului la problemele grave, sociale si economice, pe care le are Romania, trebuie luate prin consultarea si implicarea reala a tuturor cetatenilor, in conditiile in care efectele masurilor adoptate de Guvernului afecteaza in mod real pe fiecare cetatean in parte.

"Cartel Alfa afirma ca o astfel de implicare generala a societatii nu se poate realiza decat in conditiile in care, masurile adoptate de Guvern - indiferent daca este vorba despre reducere a cheltuielilor bugetare sau de relansare economica - sunt rezultatul consultarilor reale cu toti partenerii politici si sociali pentru ca doar in acest fel actiunile Guvernului vor beneficia de sustinerea concreta a societatii si vor avea efectele scontate", se mai arata in scrisoare. 

#alfa, #cartel, #comitet, #criza , #stiri Bogdan Hossu