Cartel Alfa cere Guvernului sa faca o campanie de informare la referendumul pentru unicameral

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 11:38
764 citiri
Cartel Alfa cere Guvernului sa faca o campanie de informare la referendumul pentru unicameral

Confederatia Nationala Sindicala Cartel Alfa a solicitat, vineri, premierului Boc, intr-o scrisoare deschisa, sa organizeze o campanie de informare si explicare a modului de functionare a unui Parlament unicameral, in care sa fie explicate avantajele acestui sistem fata de parlamentul bicameral, informeaza NewsIn.

"CNS Cartel ALFA considera ca este de datoria Guvernului sa initieze si sa puna la punct, macar acum, pe ultima suta de metri, o campanie de informare corecta a cetatenilor, cu dezbateri publice, in cadrul carora specialisti in domeniul constitutional sa expuna avantajele si dezavantajele unui Legislativ unicameral vs. bicameral, astfel incat cetatenii Romaniei sa poata opta in cunostinta de cauza", se arata in scrisoarea deschisa a confederatiei sindicale.

Documentul, semnat de presedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, sustine ca, in conditiile actuale, in care cetateanul nu este deloc informat, "organizarea unui referendum pe acest subiect de o reala importanta, este practic o manipulare, extrapolata intr-o democratie originala".

"Daca in privinta reducerii numarului de parlamentari lucrurile par a fi clare pentru toata lumea, in privinta modului de functionare a unui Parlament unicameral, respectiv bicameral, si a avantajelor sau dezavantajelor unei optiuni fata de cealalta, mai ales in adoptarea legilor si pentru constructia statului de drept, se pare ca nu multa lume este pe deplin edificata. Votul ca efect al manipularii, pe fondul lipsei de informare, nu reprezinta expresia unei libertati de exprimare a opiniei, intr-o reala democratie!", se mai arata in scrisoare.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#referendum, # informare, # unicameral, # parlament , #stiri Bogdan Hossu