Boc: Nu scoatem contractele pe drepturi de autor

Marti, 07 Aprilie 2009, ora 15:24
1186 citiri
Boc: Nu scoatem contractele pe drepturi de autor

Guvernul nu are in vedere modificarea regimului drepturilor de autor, a declarat marti premierul Emil Boc, aratandu-se deranjat ca propunerile inaintate de sindicate si de patronate sunt prezentate ca masuri certe luate de Executiv.

Boc a declarat, la postul public de radio, ca este dezamagit ca "se pun in carca Guvernului" propuneri sau recomandari inaintate de sindicate si de patronate, care sunt prezentate ca masuri certe luate de Executiv.

"Noi nu putem respinge formularea lor, dar decizia si-o asuma Guvernul, iar pozitia mea ramane constanta: nu cred ca problema drepturilor de autor este problema numarul 1 a Romaniei si nu cred ca ea necesita reglementari suplimentare in momentul de fata.

Dar eu nu pot sa limitez dezbaterea publica si sa spun ca, daca o asemenea propunere se face, ea trebuie oprita in dezbaterea publica. (...)

Guvernul, in acest moment, prin vocea mea, nu are in vedere modificarea regimului drepturilor de autor", a declarat Boc la postul public de radio.

Sindicatele au convenit luni cu reprezentantii Ministerului Finantelor si cu cei ai patronatelor sa fie eliminata plata drepturilor de autor in mass-media, a declarat luni, pentru NewsIn, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Cristian Parvan.

In schimb, partenerii sociali au cazut de acord ca plata prin drepturi de autor sa fie mentinuta in cultura sau in unele ramuri din inginerie, a mentionat Parvan.

El a precizat ca patronatele nu au avut obiectii la propunerea sindicatelor.

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a explicat pentru NewsIn ca este vorba de o propunere mai veche de modificare a Codului Fiscal, ce a fost luni acceptata si de patronate si de Ministerul Finantelor, si care ar viza interzicerea platii simultane a unui angajat cu salariu si cu drepturi de autor de catre aceeasi firma. 

#autor, #de, #drepturi, #patronate, #sindicate , #stiri Bogdan Hossu