Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bogdan Baltazar: imi tin banii in lei

Bogdan Baltazar: imi tin banii in lei

“Eu imi tin banii in lei. Si mai am doua fonduri de investitii in Elvetia de pe vremea cand eram la BERD. Ambele sunt in euro, nu merg grozav deloc, dar nu am avut pierderi” a declarat analistul financiar Bogdan Baltazar, intr-un interviu acordat Bloombiz.ro.

De ce avem masurile de austeritate cele mai dure din Europa?

Avem cele mai dure masuri de austeritate datorita faptului ca am primit toata influenta negativa a Europei si ne confruntam cu propriile noastre carente foarte importante.


Mai precis, neglijenta guvernamentala in monitorizarea deficitului, faptul ca toate promisiunile de reducere ale personalului bugetar si ale cheltuielilor, unele din ele inutile, nu s-au realizat, si acum sunt foarte timide.


Nu ne hotaram odata sa taiem in carne vie pentru a ne restabili echilibrul bugetar.


Nu facem nimic pentru a ne restructura.


Introducerea impozitului progresiv in acest moment ar fi o catastrofa pentru Romania?


Da. Ar descuraja munca. De munca avem nevoie atat la nivelul IMM-urilor, cat si la nivelul corporatiilor.


Varianta cu scaderea cotei unice pana la 10%?


Nu cred ca e un scenariu realist datorita faptului ca nu stiu cu ce am recupera pierderile de incasari la buget. Suna foarte frumos, dar nu cred ca s-a facut o simulare cat de cat serioasa in ceea ce priveste cota unica.


Analistii spun ca ar trebui restrictionata creditarea in valuta pentru ca tarile din Est sunt vulnerabile.


Poate ca ar trebui restrictionata, desi am oroare de restrictionari pe o piata care trebuie sa fie libera. Poate restrictionata, in ceea ce priveste valutele exotice, desi nu e foarte important. Eu imi tin toti banii in lei.
Si mai am doua fonduri de investitii in Elvetia de pe vremea cand eram la BERD. Ambele sunt in euro, nu merg grozav deloc, dar nu am avut pierderi. Nu am nevoie de ele imediat. Toate economiile mele sunt in lei


Dinu Patriciu a declarat ca romanii ar trebui sa se imprumute in moneda cea mai slaba, adica in euro sau lei. Cum comentati?


Pai asta si fac romanii. Se imprumuta in lei pe piata interna si o mai fac mizand  pe obligatiuni in euro. Cred ca e un sfat banal. Romania chiar asa face.


Cum va arata 2011 pentru economia romaneasca? Va fi mai rau?


Nu. Eu zic ca va fi un an mai bun, iar in 2011 vom intra pe crestere. Intr-adevar, una modesta, de 1-1,5%, dar vom intra pe crestere. Nu e o predictie extraordinar de pozitiva, dar vom iesi din recesiune, cel putin statistic.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3235 ori
Citeste mai multe desprebaltazar credit depozite euro lei