Baltazar: Reteaua bancara este prea mare. Urmeaza concedieri in masa?

Joi, 01 Octombrie 2009, ora 11:42
1541 citiri
Baltazar: Reteaua bancara este prea mare. Urmeaza concedieri in masa?

"Fata de nivelul general de dezvoltare a tarii, atat economic, cat si din punct de vedere al veniturilor, in Romania, reteaua bancara este prea mare", spune consultantul financiar Bogdan Baltazar. In ultimii trei ani, bancile si-au extins retelele cu aproximativ trei mii de unitati.

Reteaua teritoriala bancara din Romania, extinsa agresiv in ultimii trei ani, a pierdut in primul semestru 106 sucursale si a ajuns la 6.446 de unitati, potrivit datelor Bancii Nationale.

In prima jumatate a anului, bancile au concediat peste 2.400 de angajati.

"Sectorul bancar s-a remarcat anul trecut printr-o extindere agresiva, prin cresterea numarului de unitati bancare, dar si prin intrarea pe piata a unor noi institutii de credit.

Astfel, din punct de vedere al unitatilor bancare, piata din Romania se poate considera a fi saturata.

Pe fondul crizei, este cunoscut faptul ca sectorul financiar a avut cele mai semnificative pierderi, astfel ca multe dintre unitatile bancare neprofitabile pot fi inchise din aceasta cauza", a declarat Valentin Miron, presedinte VMB Partners.

Expansiunea teritoriala a bancilor, din ultimii ani, a atras, de asemenea, si un risc operational suplimentar pentru acestea, intrucat recrutarea de personal de inalta calificare a devenit din ce in ce mai dificila.

"Sunt prea multe agentii in Romania, trendul global este de folosire a bankingului electronic, iar, in masura in care sistemul bancar romanesc va merge catre tendintele europene, reteaua de unitati se va reduce dramatic", a explicat Marinel Burduja, prim-vicepresedinte al Raiffeisen Bank. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cupinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#baltazar, #bancara, #bogdan, #concedieri, #retea, #venituri , #stiri Bogdan Baltazar