19 banci se bat pentru programul "Prima Casa"

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 09:29
2808 citiri
19 banci se bat pentru programul "Prima Casa"

Nu mai putin de 19 banci se bat pentru programul "Prima Casa", din grup facand parte atat marile institutii de credit din Romania, cat si cele cu o cota de piata mai redusa. Ministerul de Finante incheie, in cursul zilei de astazi, prima lectura a ofertelor primite din partea bancilor. Criteriul major de diferentiere va fi dobanda.

Printre primele institutii de credit care au inaintat oferte se numara CEC Bank. "Exista o marja considerabila intre oferta cea mai mica de dobanda si oferta cea mai mare", au declarat surse guvernamentale.

Dobanda ceruta de banci pentru prima locuinta ar putea fi la jumatatea celei practicate in acest moment pe piata, iar aceasta ar putea scadea si mai mult ca urmare a competitiei dintre institutiile de credit, este de parere premierul Emil Boc.

O dobanda anuala efectiva mai mica decat media pietei, asa cum ar vrea prim-ministrul, este complet nerealista, potrivit consultantului de investitii Bogdan Baltazar. "O dobanda sub 5,75% ar fi absolut SF. Bancile se refinanteaza la 5%-5,25% in acest moment, de ce ar da credite la 5,75%?", se intreaba ironic Baltazar.In opinia lui Baltazar, reducerea dobanzilor la jumatate ar putea avea loc, in cazul unui angajament intre banci si statul roman.

#banci , # reducere, # dobanzi, # baltazar, # prima casa , #stiri Bogdan Baltazar