Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ming Yang Wind Power Group investeste 400 de milioane de dolari in centrale eoliene si echipamente de export

Ming Yang Wind Power Group investeste 400 de milioane de dolari in centrale eoliene si echipamente de export


Contractul semnat luni, la Palatul Victoria, intre compania chineza Ming Yang Wind Power Group si Romanian Paunescu Corporation pentru investitii in centrale eoliene si echipamente de export va conduce la crearea a peste 1.300 de locuri de munca si reprezinta o investitie de peste 400 de milioane de dolari, a declarat Bobby Paunescu, presedintele companiei romanesti.

Bobby Paunescu a precizat, la Palatul Victoria, ca parcul eolian, care va avea o putere de 200 MW, va fi realizat in urmatoarele 11 luni in zona Vaslui-Husi, in baza unei investitii a partii chineze in valoare de 403 milioane dolari.

Partea romana este cea care a asigura elementele de infrastructura ale proiectului, a adaugat Paunescu.

Potrivit omul de afaceri, proiectul va conduce si la crearea de 1.300 de locuri de munca.

Bobby Paunescu a mentionat ca un aspect ce a contribuit la realizarea acestui parteneriat recunoasterea de care se bucura productiile cinematografice realizate prin intermediul caselor sale de film, "Mondragon Movies" si "Solar Pictures", unele dintre pelicule fiind premiate in China.

Paunescu a mai spus ca parteneriatul cu firma chineza va continua si in domeniul agriculturii, in sectoare precum zootehnia si productia de biomasa.

Nu in ultimul rand, Bobby Paunescu s-a declarat bucuros ca parafarea contractului intre firma pe care o conduce si compania chineza a fost introdusa pe agenda semnarii la Palatul Victoria intre Guvernele Romaniei si Chinei a mai multor documente de colaborare bilaterala in domeniile energiei, agriculturii, economiei, IT si culturii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1705 ori