Evenimentul zilei si Capital, vandute cu 200.000 euro

Joi, 04 Martie 2010, ora 15:49
2262 citiri
Evenimentul zilei si Capital, vandute cu 200.000 euro

Evenimentul zilei si Capital au fost vandute de Ringier Romania catre Editura Evenimentul si Capital pentru 200.000 euro, potrivit datelor publicate miercuri in Monitorul Oficial, insa Bobby Paunescu a declarat pentru MEDIAFAX ca aceasta suma reprezinta doar o parte din pretul de achizitie.

Potrivit Monitorului Oficial, actionarii nou infiintatei companii Editura Evenimentul si Capital SRL, care a preluat de la Ringier Romania SRL publicatiile Evenimentul zilei si Capital, sunt: George Marius Paunescu (Bobby Paunescu), societatea comerciala Spet Shipping S.A. si Claudiu Alexandru Serban.

"In schimbul achizitiei publicatiilor Evenimentul zilei si Capital, Societatea va achita Vanzatorului un pret total de 200.000 (doua sute mii) euro ("Pretul") ce urmeaza a fi achitat in doua transe dupa cum urmeaza: (i) suma de 100.000 (una suta mii) euro care se va achita la data semnarii Contractului de Vanzare-Cumparare ("Avansul"); (ii) suma de 100.000 (una suta mii) euro ce va fi semnata la data finalizarii tranzactiei", se mai arata in decizia publicata in Monitorul Oficial.


Pe de alta parte, omul de afaceri Bobby Paunescu a declarat pentru MEDIAFAX ca pretul de achizitie al publicatiilor Evenimentul zilei si Capital este "confidential", iar suma de 200.000 de euro declarata este suma prevazuta intr-unul dintre contractele semnate de Editura Evenimentul si Capital si Ringier, in cadrul tranzactiei de cumparare a celor doua ziare.


"Avand in vedere ca modul de a calcula pretul final este unul complex si implica si alte lucruri - mai multe contracte - partile (Editura Evenimentul si Capital si Ringier, nr.) au stabilit ca pretul de achizitie al publicatiilor Evenimentul zilei si Capital sa ramana confidential. Suma de 200.000 de euro este parte din suma de achizitie a publicatiilor Evenimentul zilei si Capital. Nu este suma finala", a explicat Bobby Paunescu.


"Este suma contractului care trebuia declarat", a mai spus Bobby Paunescu.


Potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial, capitalul social al societatii Editura Evenimentul si Capital este divizat in 20 de parti sociale, a cate 10 lei fiecare, si este impartit intre: Bobby Paunescu, care detine 14 parti sociale, cu o valoare totala de 140 de lei, reprezentand 70% din capitalul social al societatii, Spet Shipping - 4 parti sociale, cu valoare totala de 40 de lei, reprezentand 20% din capitalul social al societatii, si Claudiu Serban - 2 parti sociale, cu o valoare totala de 20 lei, reprezentand 10% din capitalul social al societatii.


De asemenea, Claudiu Serban a fost numit administratorul unic societatii care administreaza cele doua publicatii, pentru o perioada de doi ani.


Ringier Romania a anuntat oficial, pe 11 februarie, printr-un comunicat, transferul proprietatii cotidianului Evenimentul zilei si a revistei Capital catre nou infiintata companie "Editura Evenimentul si Capital", al carei actionar majoritar este Bobby Paunescu.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#vanzare, # publicatii, # contract, # pret, # evenimenul zilei, # capital , #stiri Bobby Paunescu