Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CC analizeaza preluarea Evenimentul zilei si Capital

CC analizeaza preluarea Evenimentul zilei si Capital

Consiliul Concurentei analizeaza preluarea publicatiilor Evenimentul zilei si Capital de catre S.C. Editura Evenimentul si Capital S.R.L, societate controlata de grupul de firme Paunescu, informeaza institutia, potrivit Mediafax.

Potrivit Legii Concurentei (nr. 21/1996, republicata), sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati operatiune care realizeaza pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Conform Consiliului, autoritatea de concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al "compatibilitatii cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice".

Editura Evenimentul si Capital, special infiintata pentru achizitionarea publicatiilor Evenimentul zilei si Capital, este controlata de George Marius Paunescu (Bobby Paunescu), fiind astfel membra a grupului de firme Paunescu.

Consiliul Concurentei invita partile terte interesate sa prezinte eventualele observatii sau puncte de vedere, in legatura cu modul in care operatiunea notificata le afecteaza sau le poate afecta propria activitate.


Evenimentul zilei si Capital au fost vandute de Ringier Romania catre Editura Evenimentul si Capital pentru 200.000 euro, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial, insa Bobby Paunescu a declarat, la inceputul lui martie pentru MEDIAFAX, ca aceasta suma reprezinta doar o parte din pretul de achizitie.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1707 ori