Bobby Paunescu a preluat Vox News

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 09:39
2722 citiri
Bobby Paunescu a preluat Vox News

Omul de afaceri Bobby Paunescu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca a devenit actionar al televiziunii de stiri Vox News, care se va lansa oficial in toamna, si ca Dierk Zeigert va ocupa, incepand cu data de 1 mai, functia de director coordonator al posturilor B1 si Vox News.

Bobby Paunescu a spus ca s-au definitivat procedurile pentru achizitionarea postului Vox News si ca el impreuna cu familia sa sunt actionari majoritari ai televiziunii.

Vox News - cea mai noua televiziune de stiri de pe piata audiovizualului din Romania - a inceput sa emita in probe in noiembrie 2009 si isi propune lansarea oficiala in toamna lui 2010.

"Sunt si eu actionar al Vox News, dar sunt si alti actionari. Impreuna cu familia mea suntem actionari majoritari. Tocmai am definitivat echipa de conducere si impreuna cu ei vom stabili data exacta a lansarii Vox News", a declarat pentru MEDIAFAX Bobby Paunescu.

El nu a precizat pretul tranzactiei si nici cine sunt ceilalti actionari.

Bobby Paunescu a mai spus ca Dragos Marinescu va ramane director general al postului B1.

Vox News a primit licenta audiovizuala prin satelit de la Consiliul National al Audiovizualului in sedinta din 18 august 2009.

Vox News emite, intr-un regim de proba, din data de 16 noiembrie 2009.

Licenta audiovizuala a televiziunii Vox News apartine societatii comerciale Sport Channel SRL, infiintata in iunie 2009, ai carei actionari sunt SC Roxman Investment SRL (80%), detinuta de Neculai Cretu - 45 % si Magdalena Cretu - 55%, si SC Global Alloys SRL (20%), detinuta de Neculai Cretu - 60% si Emil Marian - 40%, potrivit site-ului CNA si potrivit informatiilor de la Registrul Comertului.

Intentia cumpararii Vox News a fost facuta publica de Bobby Paunescu inca din 17 februarie, cand omul de afaceri a declarat pentru MEDIAFAX ca este in proces de a cumpara televiziunea de stiri.

Totodata, venirea lui Dierk Zeigert in trustul media controlat de familia Paunescu a fost confirmata pentru MEDIAFAX de Bobby Paunescu, intr-un interviu din 12 februarie.

"Dupa experienta de cinci ani avuta in Romania cu News Outdoor, aceasta este o noua provocare, alaturi de o echipa formata din profesionisti. Ma voi implica direct in atingerea obiectivelor de business ale companiilor pe care le voi coordona", spune, la randul sau, Dierk Zeigert, viitorul director coordonator al B1 si Vox News, intr-un comunicat remis miercuri, 28 aprilie, MEDIAFAX de B1 TV.

Televiziunea generalista B1 TV a fost lansata in decembrie 2001, ca post local pentru Bucuresti.

In 2004, News Corporation, compania media fondata de Rupert Murdoch, a achizitionat 12,5% din pachetul de actiuni al postului, potrivit site-ului televiziunii.

Potrivit site-ului CNA, detinatoarea licentei audiovizuale a postului B1 TV este societatea News Television (Romania) SRL, al carei asociat unic este News TV Romania BV (Olanda). Actionarii News TV Romania BV sunt Ismar International NV (Antilele Olandeze - companie cu actiuni la purtator) - 87,5% si News Romania Inc (SUA) - 12,5%.

Actionar unic al News Romania Inc este News Corporation Ltd., o companie listata la bursa New York.

Dierk Zeigert, in varsta de 65 de ani, s-a nascut in Germania si este licentiat in Stiinte Economice si Filologie.

Fost diplomat cu background in relatii publice si in mediul de afaceri, Zeigert are o experienta profesionala in pozitii de management si top management in domeniul media, in cadrul unor companii multinationale (Wall AG, Maxwell (MGM), News Outdoor).

In ultimii cinci ani, Dierk Zeigert a detinut functia de director general al News Outdoor Romania, care apartine News Outdoor Group (NOG), parte a News Corporation (News Corp), controlata de magnatul Rupert Murdoch.

Pe durata mandatului sau, el a restructurat si dezvoltat News Outdoor Romania, propulsand-o pe locul al doilea in topul companiilor de publicitate stradala (OOH) autohtone.

In afara de B1 TV si Vox News, grupul media controlat de familia Paunescu cuprinde, in prezent, si nou achizitionatele publicatii Evenimentul zilei si Capital, dar si cotidianul Curierul National si ziarul regional Gazeta de Sud.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Bobby Paunescu televiziune preluare Vox News , #stiri Bobby Paunescu