Axel Springer si Ringier isi vor fuziona operatiunile din Europa de Est

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 13:08
1617 citiri
Axel Springer si Ringier isi vor fuziona operatiunile din Europa de Est

Grupurile media Axel Springer, din Germania, si Ringier, din Elvetia, au anuntat miercuri ca vor fuziona operatiunile din Europa de Est, pentru a crea una dintre cele mai mari trusturi de print si media digitala din regiune, potrivit AFP, informeaza NewsIn.

Compania mixta, cu o valoare de 414 milioane euro, va cuprinde subsidiarele grupului german Axel Springer din Polonia, Cehia si Ungaria si operatiunile Ringier din Serbia, Slovacia, Cehia si Ungaria, au anuntat cele doua grupuri.

Grupurile nu fac referire la afacerile din Romania, pe care Ringier are acum o prezenta redusa, principalul titlu detinut fiind tabloidul Libertatea, dupa ce tocmai a vandut publicatiile Capital si Evenimentul Zilei lui Bobby Paunescu.

"Pentru ambele companii, acest parteneriat este o oportunitate excelenta de a ne creste considerabil afacerea jurnalistica de baza cu cinci ziare populare in piete cu crestere atractiva", a declarat directorul executiv Axel Springer, Mathias Doepfner.

"Acordul stabileste conditii optime pentru viitoarea extindere in era digitalizarii", a adaugat el.

Grupul fuzionat va cuprinde circa 4.800 de angajati, in peste 100 de publicatii printate si 70 de publicatii online.

Springer si Ringier vor detine fiecare o participatie de 50% in cadrul companiei mixte, ce va avea sediul in Zurich, si pe care intentioneaza sa o listeze la bursa in urmatorii 3-5 ani.

Grupul Ringier este prezent in Romania din 1992 si detine in prezent publicatiile Libertatea, Bolero, Libertatea pentru femei, Lumea Femeilor, Unica, TVmania si TVsatelit, Bravo si BravoGIRLs.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#axel, #est, #europa, #fuziune, #springer , #stiri Bobby Paunescu