Vasilescu (BNR): Sunt zero la suta sanse ca Isarescu sa fie premier

Joi, 20 Mai 2010, ora 17:28
1719 citiri
Vasilescu (BNR): Sunt zero la suta sanse ca Isarescu sa fie premier

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu, a declarat joi, la Realitatea TV, ca sunt "zero sanse" ca Isarescu sa mai accepte postul de premier, ca independent, intrucat considera ca un prim-ministru trebuie sa aiba in spate "un partid puternic, care s-a confruntat in alegeri", conform NewsIn.

"Un guvern condus de Mugur Isarescu a avut sansa atunci (in 2000 - n.r.) sa rezolve trei lucruri: transformarea descresterii economice in crestere economica, transformarea inflatiei in dezinflatie si un program de dezvoltare medie a Romaniei cu care a mers la Uniunea Europeana si cu care a obtinut calificarea pentru integrare la 1 ianuarie 2007", a spus Adrian Vasilescu.

Vasilescu a precizat ca este foarte complicat sa devii prim-ministru ca independent si sa conduci un guvern, mai ales in conditiile unei coalitii politice.

Vasilescu a amintit ca si in anul 2000 era o coalitie de guvernare.

"Indraznesc sa fac in premiera si o dezvaluire. Guvernatorul nu avea niciun imbold de lupte electorale in anul 2000 la varful statului, dar avea trei obiective foarte importante pe care la un moment dat a simtit ca le-ar putea pierde, pentru ca toti ministrii erau preocupati de campania electorala.

Atunci a candidat mai ales pentru ca presa l-a sprijinit foarte mult si erau comentarii in presa si prognoze ca ar putea sa castige (...), iar ministrii se gandeau: daca va castiga si va fi presedinte?", a comentat Vasilescu.

El a adaugat ca ocuparea fotoliului de premier, la acel moment, de catre Isarescu "a fost o solutie pentru un an, intr-o anumita conjunctura".

"Concluzia cu care a plecat din Palatul Victoria a fost foarte limpede. In conditiile Romaniei, un prim-ministru trebuie sa fie membru al unui partid puternic, care s-a confruntat in alegeri si le-a castigat si care merge la guvernare cu acel partid in spate (...)

Este foarte limpede ca are in cap foarte clar ideea ca asa trebuie sa fie un prim-ministru, membru al unui partid puternic castigator de alegeri si cu partidul respectiv in spate", a adaugat Vasilescu.

"A fost un model foarte bun pentru imprejurarile acelea, pentru conjunctura aceea, dar numai guvernatorul Mugur Isarescu stie ce a fost acolo inauntru", a mai spus el.

#vasilescu, #isarescu, #bnr, #premier , #stiri BNR