Vasilescu: BNR pregateste o restructurare

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 11:08
1159 citiri
Vasilescu: BNR pregateste o restructurare

Banca Nationala a Romaniei pregateste o restructurare a activitatii plecand de la ultima aliniere intre activitatea bancii centrale si cea a BCE, dar nu s-a discutat nicio cifra privind disponibilizarile, ci doar principii, a declarat, miercuri, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, transmite Mediafax.

Vasilescu a facut aceste precizari in replica la unele articole aparute in cursul zilei privind disponibilizarile din BNR.

Surse din banca centrala au declarat, marti, pentru MEDIAFAX ca BNR va disponibiliza majoritatea angajatiilor care lucreaza in sucursalele teritoriale, cei mai multi de la supraveghere bancara, intrucat aceasta activitatea se face aproape exclusiv la nivel central.

"Vreau sa fac urmatoarele precizari.

In primul rand, pana la aceasta ora, la BNR nu s-a discutat despre niciun fel de cifre, se discuta numai principii. A doua chestiune, aceasta ar fi cam a cincea restructurare care se face la banca centrala, ideea nefiind nicidecum disponibilizarea de personal, ci modernizarea activitatii", a spus Vasilescu.

El a precizat ca modernizandu-se activitatea in BNR s-a plecat de la un corp de activitate de 6.000 de oameni si s-a ajuns intr-un anumit moment la 1.500, dar apoi a fost nevoie de alta reorganizare si directii noi si s-a ajuns la "1.600 si ceva" de angajati.

"Acum se face o restructurare, dar este in pregatire. Repet, nu au fost discutate niciun fel de cifre. Se face o restructurare plecand de la ideea ultimei alinieri intre activitatea BNR si cea a BCE.

Practic se discuta si exista un material privind principiile, care a fost discutat la nivelul conducerii bancii si in Consiliul de Administratie, dar numai si numai principii", a continuat oficialul bancii centrale.

Vasilescu a spus ca restructurarea este legata si de modernizarea activitatii de supraveghere, care, ca si la BCE, se concentreaza la sediul central al bancii.

"In acelasi timp prin disponibilizarea, eliberarea, unei parti de personal din sucursale, se face o retructurare cu urmatoare principii. Sucursalele vor avea urmatoarele misiuni principale: culegerea de date statistice din teritoriu, transmiterea mesajelor de politica monetara pentru mass-media din tara, mediul de afaceri si cel academic si o mai buna legatura cu mediul academic si de afaceri din teritoriu", a mai afirmat Vasilescu.

El a reiterat ca in BNR nu s-au discutat decat principiile pe baza carora sa se faca restructurarea, privim "trecerea de personal dintr-o parte in alta". 

#vasilescu, #bnr, #disponibilizari, #restructurare , #stiri BNR