Vasilescu, BNR: iesirea din criza e o iluzie

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 23:27
1870 citiri
Vasilescu, BNR: iesirea din criza e o iluzie

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, sustine ca lumea este departe de a iesi din criza, dar Romania se afla si mai departe de acest moment. In opinia lui, cei care vorbesc de iesirea economiei Romaniei din criza dau semnale false, creaza iluzii.

Vasilescu a explicat ca, si in momentul in care Romania va pargurge doua trimestre de crestere economica, se va confrunta cu vulerabilitati in privinta pietei creditelor, a muncii, potrivit Money.ro.

"Finalul crizei nu se apropie nicaieri in lume, cu atat mai putin la noi. Trebuie sa facem niste departajari, recesiunea este o faza, criza are mai multe segmente. Recesiunea se refera la crestere economica, la PIB, masuram pe orizontala si pe verticala, trimestru la trimestru si trimestrul acesta fata de anul trecut.

Doua trimestre consecutive de crestere nu se poate intampla anul asta.

Nimeni nu mai spune ca putem iesi din recesiune anul asta dar foarte multe persoane spun ca anul viitor. Nu iesim din criza, raportul FMI spune ca ramane vulnerabila secventa financiara, este calcaiul lui Ahile. Nu iesim repede din povestea asta, vom avea inca de a face cu blocaje de credite, criza pietei muncii ramane, a restructurarii ramane. Iesirea din criza e o iluzie, salariile pot sa creasca, dar nu iesim din criza", a declarat Vasilescu.

Oficialul BNR a adaugat ca Romania va depasi recesiunea in 2011, dar va iesi din criza la 6-7 luni dupa celelalte tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vasilescu, #bnr, #criza , #stiri BNR