Vasilescu(BNR): Cresterea economica de 1,5% in 2011, posibila doar daca nu vor fi facute greseli

Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 17:10
1152 citiri
Vasilescu(BNR): Cresterea economica de 1,5% in 2011, posibila doar daca nu vor fi facute greseli

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat sambata la Realitatea TV ca Romania ar putea inregistra cresterea economica estimata de autoritati si FMI pentru 2011, de 1,5%, doar daca nu vor fi facute greseli sau daca se va invata ceva din greselile de pana acum, relateaza NewsIn.

"Noi credem ca ea este posibila (cresterea economica de 1,5% in 2011, n.r.), nu pot sa spun ca se va infaptui.

Dar este posibila, adica sunt toate datele pentru ca ea sa se infaptuiasca, depinde daca nu vor fi facute greseli sau daca vom fi invatat ceva din greselile pe care le-am facut pana acum", a declarat Adrian Vasilescu.

Acesta a spus ca era limpede ca datele din al treilea trimestru vor fi negative si ca nu sunt sanse sa iesim din recesiune in acest an.

De asemenea, oficialul BNR a adaugat ca o mare problema a Romaniei este lipsa de incredere si pana cand investitorii straini sau bancile nu vor crede din nou ca pot face afaceri profitabile in Romania, tara nu va iesi din criza.

El a explicat ca atat bancile cat si investitorii ar avea bani suficienti pentru a investi in economie, dar lipsa de incredere in mediul de afaceri ii determina pe acestia sa fie prudenti.

Totodata, consilierul guvernatorului BNR a mai declarat ca Romania are de indeplinit doua obiective importante, iesirea din recesiune si echilibrarea bugetului, dar ca acestea sunt foarte greu de atins deodata.

"Bugetul nostru este bolnav, pana cand nu il facem sanatos, nu putem lovi recesiunea", a explicat acesta.

#vasilescu, # bnr, # crestere, # economica , #stiri BNR