Vasilescu, BNR: Banii luati de stat de la banci trebuie sa fie investiti

Miercuri, 17 Iunie 2009, ora 08:52
880 citiri
Vasilescu, BNR: Banii luati de stat de la banci trebuie sa fie investiti

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, spune ca in bancile din Romania exista in acest moment un nivel adecvat de lichiditate, dar indatorarea populatiei este un impediment in relansarea creditarii pe acest segment.

"E adevarat ca in a doua jumatate a anului, Ministerul Finantelor va primi bani si din afara si probabil ca vor face si alte imprumuturi in afara celor angajate deja, dar e cert ca relatia cu bancile va continua. Ceea ce as vrea sa subliniez este ca analizele facute la Banca Nationala arata ca in bancile din Romania la aceasta ora exista un nivel adecvat de lichiditate atat in lei cat si in valuta."


Consilierul guvernatorului BNR a mai spus ca Banca Centrala a eliberat in mai un miliard de euro din contul rezervelor minime obligatorii.

"Potrivit intelegerilor cu FMI, in perioada urmatoare vor fi eliberate si alte fonduri. Ideea este ca acestea sa fie eliberate treptat, in asa fel ca in 2012, dar nu mai devreme, nivelul rezervelor sa ajunga in jur de 2%", a adaugat Vasilescu.

 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#banci, #bnr, #credit, #investitii, #lichiditate, #populatie, #vasilescu , #stiri BNR