Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un grup de lucru format din Guvern, BNR si Asociatia Bancilor va elabora un plan privind finantarea economiei

Un grup de lucru format din Guvern, BNR si Asociatia Bancilor va elabora un plan privind finantarea economiei

Premierul Tariceanu a anuntat ca a decis infiintarea unui grup de lucru la care vor participa reprezentantii Guvernului, ai BNR si ai Asociatiei Romane a Bancilor, care va realiza un plan de masuri privind asigurarea finantarii economiei "intr-un mod optim". Reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor s-au intalnit cu premierul Tariceanu pentru a discuta despre impactul crizei financiare internationale asupra sistemului bancar.


Premierul a prezentat un plan de masuri elaborat de Executiv care prevede, printre altele, alocarea a minimum 10 miliarde de euro in urmatorii patru ani pentru investitii in economie, reducerea CAS cu zece puncte procentuale si alocarea a 220 de milioane de euro pentru constructia de locuinte sociale. Tariceanu a spus ca programul privind cresterea economica si locurile de munca, elaborat de Guvern, vizeaza trei prioritati: oamenii, firmele romanesti si sistemul financiar.


In ceea ce priveste sistemul financiar - bancar, Tariceanu a anuntat ca va majora capitalul social al CEC cu 250 de milioane de euro in scopul finantarii IMM-urilor si agriculturii si a promis masuri pentru cresterea sustinerii IMM-urilor de catre Eximbank.


Seful Executivului a avut intrevederi, in ultima luna, si cu reprezentantii BNR si cu economistii, pentru a discuta pe tema crizei economico-financiare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1144 ori