Trichet a felicitat BNR pentru politica monetara in conditii foarte dificile

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 00:12
1323 citiri
Trichet a felicitat BNR pentru politica monetara in conditii foarte dificile

Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a afirmat duminica, la Bucuresti, ca Guvernul Romaniei ar trebui sa implementeze decizii curajoase pe plan economic si financiar si a felicitat Banca Nationala a Romaniei pentru conduita politicii monetare in conditii foarte dificile, potrivit Mediafax.

"As vrea sa profit de aceasta oportunitate sa felicit Banca Nationala a Romaniei pentru conduita politicii sale monetare in circumstante atat de dificile si pentru contributia la stabilitatea financiara a tarii datorita politicilor sale sanatoase in ceea ce priveste supravegherea.

As vrea, de asemenea, sa incurajez Guvernul Romaniei sa implementeze deciziile curajoase care au fost si sunt necesare in domeniul politicilor financiare si economice", a spus Trichet in deschiderea unui concert organizat cu ocazia a aniversarii a 130 de ani de la infiintarea BNR.

Seful BCE a mentionat ca in ultimii ani economia Romaniei a inregistrat un progres semnificativ, dar situatia economica a fost si inca este foarte dificila. "Economia Romaniei, ca multe altele, a fost foarte afectata de criza financiara globala.

Ajustarea sa este sprijinita de acordul financiar incheiat cu Uniunea Europeana si FMI. Intr-adevar, este nevoie de o ajustare fiscala, financiara si structurala", a adaugat Trichet.

El este convins ca ajustarea va pune bazele unui proces sustenabil de convergenta a economiei si a aratat ca BCE este atent implicata in monitorizarea programului de ajustare, lucru care reflecta interesul semnificativ pentru Romania si dezvoltarea economiei sale.

"La BCE noi suntem pregatiti sa mentinem dialogul cu Banca Nationala a Romaniei, un dialog care s-a dovedit foarte fructuos in trecut. Sunt convins ca relatia noastra excelenta va continua sa serveasca foarte bine ambelor institutii", a spus Trichet, inainte de a ura "La multi ani!" Bancii Nationale. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bnr, #isarescu, #mugur, #trichet, #130 de ani de la infiintare , #stiri BNR