Tariceanu vrea o discutie publica Guvern - BNR despre criza economica mondiala care afectaza Romania

Miercuri, 30 Ianuarie 2008, ora 15:28
857 citiri
Tariceanu vrea o discutie publica Guvern - BNR despre criza economica mondiala care afectaza Romania

Premierul Tariceanu vrea ca reprezentantii Guvernului si cei ai BNR sa aiba o intalnire publica, in cadrul careia sa fie discutate masurile necesare pentru a contracara criza economica mondiala si sa dea, astfel, "un semnal de incredere in evolutia economica, a bursei si a pietei valutare".

Potrivit unui comunicat remis de Guvern, premierul i-a cerut ministrului economiei si finantelor, Varujan Vosganian, la inceputul sedintei de miercuri a Executivului, sa discute cu reprezentantii BNR despre posibilitatea organizarii "cat mai curand" a unei intrevederi.

Premierul Tariceanu a declarat saptamana trecuta, la Praga, ca economia Romaniei este afectata de criza creditelor din Statele Unite.

"Economia mondiala este afectata intr-o masura diferita, dar aproape fara exceptie, de criza creditelor imobiliare din Statele Unite. Romania nu este o tara izolata si anumite efecte nu pot sa nu se faca simtite si in Romania", a spus Tariceanu.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.