Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tariceanu: Masura inchiderii bursei de la Bucuresti este uzuala

Tariceanu: Masura inchiderii bursei de la Bucuresti este uzuala

Premierul Calin Popescu Tariceanu a precizat, miercuri, ca masura de inchidere a bursei de la Bucuresti este una 'uzuala', care nu reprezinta o situatie singulara, exprimandu-si increderea ca tot ceea ce se intampla in prezent pe piata bursiera este temporar. 'Din cauza caderii unor titluri la bursa, in special a titlurilor de la SIF-uri, care au avut cea mai importanta cadere, bursa de la Bucuresti a fost inchisa. Este o masura uzuala, care se ia de catre orice organism de reglementare in astfel de situatii. Nu este o situatie singulara. Toate bursele din Europa si SUA au avut caderi pronuntate. Intr-o economie globalizata exista aceste conexiuni, aceste legaturi, fara doar si poate', a spus Tariceanu.

El a amintit ca leul s-a intarit si datorita pozitiilor adoptate de BNR si Guvern in aceste zile.

'Pe de alta parte, cotatia leului s-a imbunatatit substantial, deci leul s-a intarit. Si acest lucru este si rezultatul pozitiilor adoptate de BNR si de Guvern in aceste zile', a precizat premierul.

Tariceanu a dezmintit informatiile aparute intr-un cotidian, potrivit carora si-ar fi retras banii din banca in aceasta perioada.

'Am spus ca am cumparat titluri de stat, nu ca mi-am scos banii din banci. Am incredere in sistemul bancar romanesc, iar cumpararea titlurilor sa stiti ca nu se face la obor, se face la banca. Iar banii sunt tot acolo, o parte din ei. Cu o alta parte am cumparat titluri de stat', a afirmat acesta.

Intrebat daca poate sa estimeze pierderile pe care le-a avut in plan personal de pe urma scaderilor de la bursa, el avand actiuni la SIF-uri si la o societate, premierul a declarat ca nu a avut curiozitatea, pentru ca are incredere in faptul ca va urma o revigorare, situatia aceasta fiind temporara.

'Nu am avut curiozitatea sa fac un astfel de calcul, pentru ca este un moment dificil pe care il traverseaza toate bursele si toate economiile si am incredere ca se va produce o revigorare, deci ceea ce am pierdut este temporar. Eu cred ca in momentul de fata, economia romaneasca este una care incepe sa arate performanta.(...)Am incredere ca lucrurile se vor stabiliza si multe dintre societatile care acum cunosc deprecieri la bursa pot sa-si revina', a mai spus Tariceanu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1138 ori