Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sistemul bancar al tarilor din Europa de Sud-Est este solid

Sistemul bancar al tarilor din Europa de Sud-Est este solid

Guvernatorii si reprezentantii bancilor centrale din 10 state din Europa de Sud-Est sustin ca sistemul bancar al fiecarei tari din regiune se mentine solid si are un nivel adecvat de capitalizare, in pofida crizei globale, potrivit unui comunicat transmis vineri de Banca Nationala a Romaniei (BNR), informeaza NewsIn.

In plus, guvernatorii si reprezentantii bancilor centrale din Romania, Albania, Bulgaria, Bosnia-Hertegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Muntenegru, precum si sefii autoritatilor bancare din Bosnia-Hertegovina si Republika Srpska, au apreciat importanta colaborarii si coordonarii la nivelul bancilor centrale si al autoritatilor de supraveghere din regiune, pentru atenuarea efectelor directe si indirecte ale turbulentelor financiare internationale, restabilirea increderii si asigurarea in continuare a stabilitatii financiare.


Reuniunea guvernatorilor si reprezentantilor bancilor centrale amintite, ce a avut loc vineri la Sinaia, a avut ca obiectiv continuarea colaborarii in domeniul supravegherii bancare din Europa de Sud-Est si asigurarea stabilitatii financiare in aceasta regiune.


Participantii au evidentiat si importanta rolului detinut de recent-infiintatul Colegiu de supraveghere, in evaluarea si solutionarea riscurilor cu care se confrunta grupurile bancare transfrontaliere, precum si in promovarea unei platforme permanente de supraveghere mai eficienta.Aceasta platforma va facilita si evaluarea in comun a necesarului de capital al tuturor institutiilor din regiune, luand in considerare profilul de risc si salvgardarea intereselor atat in tarile de origine, cat si in tarile gazda, se mai arata in comunicat.


Urmatoarea reuniune a guvernatorilor din Europa de Sud-Est va avea loc in Cipru in 2011.


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1227 ori
Citeste mai multe desprebancar europa sistem tari