Seful SIE: Au existat atacuri serioase asupra monedei nationale

Duminica, 01 Mai 2011, ora 22:50
1659 citiri
Seful SIE: Au existat atacuri serioase asupra monedei nationale

Directorul SIE, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, in cadrul unei emisiuni televizate, ca au existat "atacuri serioase" asupra monedei nationale, adica operatiuni licite facute de speculatori, informeaza Mediafax.

Ungureanu a spus ca SIE acorda atentie fenomenelor economice internationale de natura de a influenta inclusiv situatia interna a Romanie.

El a precizat ca sunt urmarite previziuni monetare, variatii de bursa, diferite tipuri de contracte, inchegarea sau desfacerea unor monopoluri.

 

In acest context, intrebat daca se poate spune ca din exterior au existat incercari de a ataca leul, directorul SIE a raspuns: "Da".


Intrebat daca aceste atacuri au avut loc in sau dupa octombrie 2008, Ungureanu a raspuns: "Dati-mi voie sa nu fiu precis cu data, va pot confirma insa acest lucru: au existat atacuri serioase asupra monedei nationale. Colaborarea pe care o avem cu Banca Nationala romana ...".

Intrebat cine a atacat leul, Ungureanu a raspuns: "Bineinteles, vorbim de speculatorii care au atacat si alte monede nationale in perioada pe care o descrieti".

El a mentionat ca aceste atacuri sunt, de fapt, operatiuni comerciale licite.

Intrebat daca ar considera ca fiind o operatiune de succes informarea oferita de SIE catre BNR legat de aceste atacuri, Ungureanu a raspuns ca este una dintre sarcinile de care s-a achitat SIE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#speculatori, #atacuri asupra monedei nationale, #declaratii mihai razvan ungureanu, #seful SIE, #speculatori, #BNR , #stiri BNR