Romania nu este in stare sau nu stie inca sa foloseasca cei 20 mld euro

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 17:21
1537 citiri
Romania nu este in stare sau nu stie inca sa foloseasca cei 20 mld euro

Banii pe care ii va primi Romania de la Fondul Monetar International (FMI) vor da posibilitatea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) sa tina leul in frau, astfel incat variatia cursului sa fie cuprinsa intre 4,10 si 4,30 lei/euro, a declarat, miercuri, consultantul companiei KPMG Radu Vasilescu.

Potrivit acestuia, Romania nu este in stare sau nu stie inca sa foloseasca cei aproape 20 miliarde de euro pe care ii va lua cu imprumut de la FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala si BERD, insa trebuie sa invete cat mai repede pentru a avea o sansa in fata crizei economice.

In prezent, tarile din Europa Centrala si de Est, printre care si Romania, se confrunta cu o diminuare masiva a investitiilor.

"In acest moment, nu se mai aloca capital pentru tarile din acesta regiune. Daca in trecut, pentru o tranzactie imobiliara se bateau 10 - 15 investitori, acum numarul acestora s-a redus drastic", a spus, miercuri, directorul pentru situatii speciale pe Europa Centrala si de Est din cadrul KPMG, George Leslie.

Leslie considera ca printre tarile care vor avea cel mai mult de suferit din cauza turbulentelor economice se afla Ucraina, Romania, Turcia, Grecia, Ungaria si tarile baltice. 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#bnr, #curs, #fmi, #imprumut, #investitii, #leu , #stiri BNR