Rezervele valutare la BNR au coborat in aprilie la 34,33 miliarde euro

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 13:59
1057 citiri
Rezervele valutare la BNR au coborat in aprilie la 34,33 miliarde euro

Rezervele valutare la BNR au coborat in aprilie cu 268 de milioane euro, la 34,33 miliarde euro, in conditiile unor iesiri de aproape un miliard de euro, concomitent cu suplimentari de circa 700 de milioane euro, potrivit unui comunicat al bancii centrale.

La rezerva valutara au fost consemnate in aprilie intrari de 698 milioane euro, reprezentand alimentarea contului Comisiei Europene, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

In acelasi timp, de la rezerva valutara au iesit 966 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.

Pe parcursul lunii precedente, dealerii au indicat in repetate sedinte ca banca centrala intervine indirect pe piata valutara prin vanzare de euro pentru a sprijini cursul de schimb al monedei nationale.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4,9 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 30 aprilie 2012 au fost de 38,52 miliarde euro, fata de 38,75 milioane euro la 31 martie 2012.

Platile scadente in luna mai 2012 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 1,02 miliarde euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BNR rezerve valutare aprilie, #scadere rezerve valutare BNR , #stiri BNR