Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rezervele valutare ale BNR se mentin la 21,2 miliarde euro

Rezervele valutare ale BNR se mentin la 21,2 miliarde euro
Intrarile de valuta la rezervele internationale ale Bancii Nationale a Romaniei au depasit in luna noiembrie cu 74,3 milioane euro iesirile de devize straine, soldul rezervei valutare urcand usor, pana la 21,22 miliarde euro.Venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale si cedarile de valuta la rezerva statului au adus BNR un plus de 445,4 milioane euro, potrivit unui comunicat al bancii centrale.
In acelasi timp, de la rezerva valutara au iesit 371,1 milioane euro, reprezentand rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comercialea si comisioane bancare.

Rezerva de aur se mentine la 104,7 tone, iar, potrivit evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut la 1,62 miliarde euro. Astfel, rezervele internationale ale BNR insumeaza 22,85 miliarde euro.

In luna decembrie, patile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Finantelor Publice insumeaza 69 milioane euro.

Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 745 ori