Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste un miliard euro in septembrie

Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste un miliard euro in septembrie

Rezervele valutare ale BNR au crescut cu peste un miliard euro in septembrie, la 33,6 miliarde de euro, in conditiile in care intrarile au fost de doua ori mai mari decat iesirile, arata datele publicate luni de banca centrala. 

Potrivit BNR, intrarile au totalizat 2,02 miliarde euro in luna septembrie si s-au datorat modificarii rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarii conturilor Ministerului Finantelor Publice, al Comisiei Europene, precum si a veniturilor din administrarea rezervelor internationale, noteaza Mediafax.

Un alt factor determinant a fost aprecierea dolarului american, yenului japonez si lirei sterline fata de euro, care au crescut valoarea partii din rezerva internationala denominata in aceste trei valute.


Iesirile din rezerva bancii au fost de 948 milioane euro si au rezultat din modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, dar si platii de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta.


Rezerva de aur a bancii centrale s-a mentinut la 103,7 tone, valoarea acesteia fiind de 4,016 miliarde euro la finele primelor noua luni.


Astfel, rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) au fost de 37,64 miliarde euro, fata de 36,766 miliarde euro la finele lunii anterioare.


Platile scadente in luna octombrie 2011 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice insumau 114,1 milioane euro. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 756 ori