Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rezervele internationale ale Romaniei au stagnat la 28 miliarde euro

Rezervele internationale ale Romaniei au stagnat la 28 miliarde euro

Rezervele internationale ale Romaniei insumau 28,388 miliarde euro la finalul lunii ianurie, fata de 28,269 miliarde euro cat erau la finalul anului trecut, diminuarea usoara a rezervelor valutare fiind compensata de scumpirea aurului, potrivit datelor publicate azi de banca centrala.

La 31 ianuarie 2009, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei (BNR) se situau la nivelul de 26,009 miliarde euro, fata de 26,220 miliarde euro la 31 decembrie 2008.

Rezervele valutare au scazut in ianuarie cu 211 milioane euro, pe fondul unor intrari mai mici decat iesirile.

Astfel, intrarile la rezerva valutara au insumat 3,089 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale, operatiuni pe piata interbancara si altele, se arata in comunicatul BNR.

Iesirile de 3,3 miliarde euro au reprezentat "modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati din contul Comisiei Europene, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, operatiuni pe piata interbancara", se mai arata in comunicat.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a ajuns la 2,379 miliarde euro, in crestere cu 330 milioane euro fata de luna anterioara.

Platile scadente in luna februarie 2009 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza  80 milioane euro.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 941 ori