Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rezervele internationale ale bancii centrale depasesc 23,3 miliarde euro

Rezervele internationale ale bancii centrale depasesc 23,3 miliarde euro

Rezervele internationale ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) se situau la peste 23,38 miliarde euro, la finele lunii ianuarie 2007, informeaza un comunicat al bancii centrale.

Rezervele valutare la BNR depaseau, la 31 ianuarie 2007, 21,705 miliarde euro, inregistrand o crestere cu 395,5 milioane euro.

Cresterea din ianuarie a fost rezultatul intrarilor de 1,033 miliarde euro, reprezentand venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, cedari de valuta la rezerva statului si altele.

Iesirile de valuta au totalizat 638,3 milioane euro, reprezentand plati rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, comisioane bancare si altele.

Rezerva de aur se mentine la 104,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut la 1,680 miliarde euro, ceea ce face ca rezervele internationale ale Bancii Nationale a Romaniei (valute plus aur) sa se situeze la peste 23,38 miliarde euro.

Pana la sfarsitul anului 2007, platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Finantelor Publice insumeaza 994 milioane euro.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 645 ori