Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rezerva de aur si valute a Romaniei a scazut usor la 27,02 miliarde euro

Rezerva de aur si valute a Romaniei a scazut usor la 27,02 miliarde euro

Rezerva de aur si valute a Romaniei a scazut in a cincea luna din acest an cu 180 milioane euro (0,66%) pana la 27,02 miliarde euro, ca urmare a reducerii rezervelor valutare, care nu a fost compensata decat partial de cresterea valorii rezervelor de aur, arata un comunicat al BNR. La finalul lunii aprilie, rezervele de valute si aur la Banca Nationala a Romaniei (BNR) se situau la nivelul de 27,2 miliarde euro.


Scaderea de 212 milioane euro a rezervelor valutare inregistrata in luna mai a fost rezultatul unor intrari de 656,56 milioane euro, reprezentand "modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene si altele", se arata in comunicatul BNR.


Iesirile de 868,56 milioane euro au reprezentat "plati de rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa, plati catre Comisia Europeana, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit si altele", se mai arata in comunicat.


La finalul lunii mai 2008, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei se situau la nivelul de 25,129 miliarde euro.


Rezervele in aur, desi s-au mentinut cantitativ la 103,7 tone, s-au apreciat in mai la 1,89 miliarde euro, de la 1,86 miliarde euro in aprilie, ca urmare a evolutiei preturilor internationale.


Platile scadente in luna iunie in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Economiei si Finantelor insumeaza 758 milioane euro, din care 663,75 milioane euro reprezinta emisiunea de euroobligatiuni scadenta la 27 iunie 2008.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1794 ori