Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rezerva de aur si valute a Romaniei a scazut in februarie la 27,37 miliarde euro

Rezerva de aur si valute a Romaniei a scazut in februarie la 27,37 miliarde euro
Rezerva de aur si valute a Romaniei a scazut in a doua luna din acest an cu 250 milioane euro pana la 27,37 miliarde euro, ca urmare a scaderii rezervelor valutare cu 311 milioane euro, justificata de banca centrala prin plati catre Comisia Europeana si pentru achitarea datoriei publice externe. La finalul lunii ianuarie, rezervele de valute si aur la Banca Nationala a Romaniei (BNR) se situau la nivelul de 27,62 miliarde euro.


Scaderea de 311 milioane euro a rezervelor valutare inregistrata in luna februarie 2008 a fost rezultatul unor intrari de 1,45 miliarde euro, reprezentand "modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, venituri din administrarea rezervei internationale si altele", se arata in comunicatul publicat luni de Banca Nationala a Romaniei (BNR).Iesirile de 1,76 miliarde euro au reprezentat "plati catre Comisia Europeana, plati de rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Economiei si Finantelor, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale si altele", se mai arata in comunicat.La finalul lunii februarie 2008, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei se situau la nivelul de 25,241 miliarde euro.Scaderea rezervelor a fost temperata de aprecierea rezervelor in aur, care, desi s-au mentinut cantitativ la 103,7 tone, s-au apreciat valoric la 2,126 miliarde euro de la 2,073 miliarde euro in luna precedenta, ca urmare a evolutiei preturilor internationale.Platile scadente in luna martie 2008 in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Economiei si Finantelor insumeaza 80 milioane euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 914 ori