Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Restantele la credite au scazut in octombrie cu 0,5%

Restantele la credite au scazut in octombrie cu 0,5%

Restantele la credite ale populatiei si firmelor au scazut in octombrie cu 0,5% fata de luna precedenta, pana la 14,59 miliarde lei, ponderea acestora in totalul imprumuturilor fiind de 6,3%, potrivit datelor Centralei Riscurilor Bancare (CRB) publicate de BNR, potrivit NewsIn.

La finalul lunii septembrie, soldul restantelor ajunsese la 14,67 miliarde lei, iar ponderea a fost de 6,31%. La sfarsitul anului trecut, ponderea restantelor in totalul imprumuturilor era de 3,46%.

Creditele acordate si angajamentele asumate de institutiile de credit se cifrau la sfarsitul lunii octombrie la 264,315 miliarde lei. La sfarsitul lunii septembrie, soldul imprumuturilor era de 264,310 miliarde lei.

De asemenea, numarul de interogari ale bazei de date a Centralei Riscurilor Bancare pentru debitorii potentiali cu acordul acestora a ajuns la 102.982, in crestere fata de 101.877 in luna august.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) face precizarea ca datele se refera la expunerea fata de un singur debitor, expunere egala sau mai mare de 20.000 lei si reprezinta 90,8% din valoarea creditelor acordate si a angajamentelor asumate de catre sistemul bancar, conform datelor Centralei Riscurilor Bancare la 30 iunie 2010.

Suma acordata reprezinta creditul acordat sau angajamentul asumat conform contractului. Suma acordata nu este actualizata in luna curenta pentru creditele sau angajamentele acordate in valuta raportate in lunile anterioare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1342 ori
Citeste mai multe desprebnr credite restante banci populatie