Refinantarea, sfatul BNR pentru romanii cu credite in franci elvetieni

Marti, 26 Iulie 2011, ora 13:12
2274 citiri
Refinantarea, sfatul BNR pentru romanii cu credite in franci elvetieni

BNR ii sfatuieste pe romanii care au credite in franci elvetieni sa incerce sa le refinanteze, pentru ca moneda elvetiana va urma un trend de intarire, cel putin pe termen de un an de zile.

"Francul elvetian va ramane o moneda de refugiu, va ramane puternic fata de leu, precum si fata de euro si dolar. Cu exceptia unor fluctuatii pe termen scurt - de exemplu, vineri, leul s-a intarit putin - tendinta va fi de consolidare a francului elvetian, cel putin in viitorul apropiat, adica pe termen de un an", a declarat pentru Gandul analistul financiar Aurelian Dochia.

Analistul sustine ca francul este comparabil, pnetru investitori, cu plasamentele in aur, datorita faptului ca este o "moneda de refugiu".

La randul sau, analistul financiar Bogdan Baltazar estimeaza, cel putin pe termen scurt, o stabilitate a cursului leului in raport cu francul elvetian, in contextul noului imprumut acordat Greciei, convenit de liderii zonei euro.

"Tendinta va fi de intarire a francului elvetian in raport cu leul si euro. Cei care au facut prostia sa ia un credit in franci elvetieni, au avut mult de patimit in ultimii ani.

Niciodata nu am recomandat creditele in franci elvetieni. Totdeauna am spus "luati credite in valuta in care aveti veniturile. Nu faceti pariu atunci cand luati un credit. Daca vreti, jucati la bursa", a comentat pentru Gandul Bogdan Baltazar.

#credit franc elvetian, #refinantare, #refinantare credite franci , #stiri BNR