Raiffeisen: BNR va reduce dobanda cheie la 7% pana in iulie 2010

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 16:36
1315 citiri
Raiffeisen: BNR va reduce dobanda cheie la 7% pana in iulie 2010

BNR va aduce dobanda cheie la 7% pana la mijlocul anului viitor, in conditiile in care inflatia se va tempera la 3,5% pana in martie 2010, decizia de politica monetara de marti a BNR urmand sa coboare si randamentele la titlurile de stat, fara impact pe cursul de schimb, sustine Raiffesen Bank.

"Ne asteptam ca banca centrala sa reduca rata dobanzii de politica monetara si la urmatoarele sedinte de politica monetara, in conditiile in care rata inflatiei va continua sa se reduca (la aproximativ 3,5% pana in martie 2010 conform asteptarilor noastre, de la 5% in prezent) si in care activitatea economica va ramane slaba", apreciaza economistul-sef al Raiffeisen Bank Romania, Ionut Dumitru.

De asemenea, Raiffeisen Bank se asteapta la scaderea dobanzilor pe piata interbancara, implicit si in cazul dobanzilor la depozite si credite, catre noul nivel al dobanzii cheie.

"Totodata, ne asteptam ca randamentele la titlurile de stat sa coboare in perioada urmatoare", mai arata analistii Raiffeisen Bank.

In ce priveste evolutia monedei nationale, Raiffeisen Bank se asteapta ca decizia BNR sa nu aiba vreun impact asupra cursului de schimb.

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a coborat marti dobanda cheie cu jumatate de punct procentual, la 8%, si a mentinut ratele rezervelor minime obligatorii, in conformitate cu asteptarile.

Astfel, rezervele minime obligatorii solicitate bancilor la pasivele (resursele atrase) in lei raman la nivelul de 15%, iar cele la valuta la 30%.

 

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
#bnr, #dobanda, #evolutie, #inflatie, #moneda, #monetara, #politica , #stiri BNR