PSD propune un impozit pe profit intre 12 si 16%

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 14:01
1387 citiri
PSD propune un impozit pe profit intre 12 si 16%

PSD lucreaza cu o varianta de taxare a veniturilor in trei trepte, veniturile anuale mai mici de 12.000 de lei urmand sa nu fie impozitate, iar veniturile lunare de peste 12.000 lei urmand sa fie impozitate cu 35%. 

Surse din PSD au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca PSD ar putea propune, in eventualitatea ajungerii la guvernare, o cota unica de impozit pe profit, variantele luate in calcul fiind intre 12 si 16%. Aceleasi surse spus ca mai multi lideri ai PSD ar opta pentru un impozit pe profit de 12%, tinand cont si de faptul ca Bulgaria are un impozit de 10%.

In ceea ce priveste impozitarea veniturilor, PSD lucreaza in prezent cu o varianta in trei trepte, veniturile lunare sub 1.000 de lei urmand sa nu fie impozitate.

Veniturile anuale de peste 12.000 lei, dar pana la pragul de 48.000 - 50.000 de lei ar urma sa fie impozitate cu 15%. Veniturile anuale de peste 50.000 de lei, dar pana la 144.000 lei vor fi impozitate cu 25%, iar veniturile anuale peste acest prag (echivalente cu peste 12.000 de lei lunar) vor fi impozitate cu 35%.

Revenirea la cota progresiva nu va aduce o echilibrare a bugetului, in conditiile in care incasarile din impozitul pe venit trec putin de 3% din PIB, fiind cele mai mari in regimul de cota unica, dar costul cu forta de munca ar creste puternic, considera directorul de audit din BNR, Eugen Radulescu.

"Vorbim despre o marja in care cota unica aduce mai multe venituri, in conditiile in care impozitul pe venit nu a adus decat putin peste 3% din PIB. Revenirea la o cota progresiva nu va aduce in niciun caz o echilibrare a deficitului bugetar (...) Ar creste doar costul total (...)

S-ar intampla ce s-a mai intamplat, ori angajatorii ar plati la negru, ori ar merge la vecinii nostri unguri, care asta se pregatesc sa faca acum, sa introduca cota unica", a precizat Radulescu, prezent la conferinta "Coordonate de actualitate ale restructurarii economiei romanesti". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#psd, #impozit pe profit, #venituri, #cota progresiva , #stiri BNR