Protectia monedei euro impotriva falsificarii, in atentia specialistilor in combaterea crimei organizate

Luni, 29 Ianuarie 2007, ora 01:56
802 citiri

Europol, Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) si Serviciul Secret American se reunesc, in perioada 29-31 ianuarie 2007, la Iasi, pentru a discuta modalitatile de protectie a monedei euro impotriva falsificarii, informeaza Departamentul pentru Lupta Antifrauda /DLAF/.

Potrivit DLAF, scopul acestei reuniuni este de a marca includerea autoritatilor romane in sistemul creat de Uniunea Europeana pentru protejarea monedei euro impotriva falsificarii.

Seminarul 'Protectia monedei euro' va fi deschis de Tudor Chiuariu, Seful Departamentului pentru Lupta Antifrauda - DLAF din cadrul Cancelariei Primului-Ministru.

La conferinta vor participa 80 de reprezentanti ai serviciilor bancare si de politie specializati in combaterea crimei organizate, precum si delegati ai serviciilor antifrauda din Statele Membre ale UE.

In cele trei zile ale manifestarii, responsabili din cadrul EUROPOL, Serviciul Secret al SUA (US Secret Service), Banca Central Europeana, Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF), Politia Federala Germana, Oficiul Central Italian pentru Combaterea Falsificarii de Moneda, Agentia Spaniola pentru Investigatii Bancare le vor impartasi omologilor lor romani din experienta si metodele lor de lucru.

Romania va fi reprezentata de oficiali de la Departamentul pentru Lupta Antifrauda - DLAF, Banca Nationala a Romaniei (BNR), Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, ANAF, Garda Financiara, IGPR, Ministerul Justitiei, Institutul National de Magistratura si Parchetul General.

Romania este primul dintre statele membre sau candidate care a infiintat un departament specializat, exclusiv pentru controlul fondurilor europene si, de asemenea, primul dintre statele membre sau candidate care a desfasurat controale comune la beneficiarii fondurilor europene, impreuna cu inspectorii Oficiului European de Lupta Antifrauda - OLAF.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)