Profitul BNR anul trecut, de trei ori mai mic decat in 2009

Luni, 04 Iulie 2011, ora 17:35
1291 citiri

Raportul anual al bancii centrale arata ca in 2010, Banca Nationala a Romaniei a obtinut un profit net de 1,41 miliarde de lei, de peste trei ori mai mic fata de rezultatul raportat in anul anterior, in special din cauza unor incasari mai mici din dobanzi, anunta Mediafax.

Pentru 2009, BNR a raportat un profit net de 4,6 miliarde de lei.

Agentia MEDIAFAX a anuntat inca din luna februarie, citand surse din banca centrala, ca BNR a obtinut anul trecut un profit de circa 330 milioane euro (circa 1,4 miliarde lei), de trei ori mai putin decat castigul realizat in 2009.

Anul trecut, veniturile din dobanzi ale bancii centrale au cumulat 1,4 miliarde de lei, de trei ori mai mici fata de incasarile de 3,12 miliarde de lei din anul anterior.

Cheltuielile cu dobanzile au scazut de la 2,8 miliarde de lei la 2,16 miliarde de lei.

Pe partea operatiunilor financiare, cheltuielile cu emisiunea monetara au scazut cu mai mult de jumatate, de la 102,8 milioane de lei in 2009 la 45,8 milioane de lei anul trecut.

Castigurile nete realizate din operatiuni valutare au scazut cu 46% anul trecut, la 2,04 miliarde de lei, de la 3,8 miliarde de lei in anul anterior.

Potrivit raportului, diminuarea profitului se datoreaza, in mare masura, situarii bancii centrale in pozitia de debitor net al sistemului bancar in cea mai mare parte a anului 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#profit bnr, #profit banca centrala, #bnr , #stiri BNR