Primarii Capitalei dau peste 180 de milioane de euro pe... iarba

Luni, 31 August 2009, ora 09:54
1122 citiri

Chiar si in criza, orasul trebuie sa fie verde si frumos, motiv pentru care cele sase primarii de sector din Capitala au decis sa investeasca peste 180 de milioane de euro in iarba, floricele si alte astfel de amenajari.

Gandul a alcatuit o lista a acestor investitii "absolut necesare", adunand datele de pe site-ul de licitatii publice si cifrele oficiale trimise de edili.

Campion la inverzit este Andrei Chiliman, care, ce-i drept, pastoreste cel mai mare sector, dar si cel mai verde in mod natural.

Primaria Sectorului 1 da 53 milioane de euro pe gazon, udatul si cositul ierbii, plantarea de arbori, arbusti si trandafiri, scoaterea cioatelor si a radacinilor.

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a alocat de la inceputul anului 12 milioane de euro pentru a planta mii de arbori, coniferi, trandafiri, tufe de gard viu si floricele.

Pe site-ul guvernamental de licitatii publice scrie ca Primaria Sectorului 3 vrea sa cumpere cu 22,3 milioane de euro banci, cosuri de gunoi cu lemn nobil, scrumiere si ghivece de flori. In plus, Negoita a construit doua pergole cu 84.000 de euro.

La sectorul 4, Cristian Popescu Piedone a amenajat 200.000 de metri patrati de teren viran cu 500.000 de euro. Este vorba de Parcul Copilului din Calea Vacaresti. In viitor, acesta vrea sa mai dea 46 de milioane de euro pentru amenajarea spatiilor dintre blocuri si fantani arteziene.

In sectorul 5 nu prea s-au dat bani la capitolul "verde". Primaria lui Vanghlie a dat doar 25.000 de euro pentru amenajari.

Mult mai bogata este iarba in sectorul 6, unde amenajarea peisagistica a doua zone importante costa 47 de milioane de euro.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #primari, #capitala, #milioane, #primarii , #stiri BNR