Populatia continua sa economiseasca in lei si valuta, firmele prefera moneda nationala

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 12:35
1220 citiri
Populatia continua sa economiseasca in lei si valuta, firmele prefera moneda nationala

Populatia continua sa economiseasca, majorand in aprilie soldul depozitelor atat in lei, cat si in valuta, dar companiile reactioneaza la tendinta de apreciere a monedei nationale si isi muta plasamanetele din valuta in lei, potrivit datelor publicate miercurti de BNR si preluate de Mediafax.

Depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au crescut cu 0,3%, pana la 65,84 miliarde lei, nivel cu 4,2% peste soldul din aprilie 2010 (-3,8% in termeni reali).

Depozitele in lei ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) au crescut cu 0,2%, la 44,75 miliarde lei.

Comparativ cu luna similara de anul trecut, depozitele in lei ale companiilor erau mai mari cu 3,6% (-4,3% in termeni reali).

Depozitele in valuta ale rezidentilor gospodarii ale populatiei si persoane juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, s-au diminuat cu 1%, pana la nivelul de 60,46 miliarde lei (exprimate in euro, depozitele in valuta au scazut cu 0,1%, pana la 14,83 miliarde euro).

Comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, depozitele in valuta ale rezidentilor exprimate in lei au scazut cu 0,7 la suta (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor s-au majorat cu 0,6 la suta).

Depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei exprimate in lei au crescut cu 2,5% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei au crescut cu 3,8%).

Depozitele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) exprimate in lei s-au diminuat cu 5,8% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor persoane juridice s-au redus cu 4,6%). 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#economii in lei, # economii in valuta, # aprecierea monedei nationala, # plasamente valuta, # plasamente lei , #stiri BNR