"Politica monetara a BNR a pus presiune pe creditele in lei"

Joi, 18 Februarie 2010, ora 12:42
1337 citiri
"Politica monetara a BNR a pus presiune pe creditele in lei"

Politica monetara a bancii centrale a contribuit in mare masura la presiunea care s-a pus pe creditele in lei, in conditiile in care acestea s-au acordat cel mai usor, mai ales pe partea de consum, a declarat joi directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu, citat de NewsIn.

El a explicat ca, la ING, creditele neperformante au ramas la un nivel scazut, doar cateva sute fiind restructurate pe partea de retail, in valoare de cateva milioane de euro.

"In portofoliul nostru, cele mai proaste credite au fost cele de consum in lei. (...) Politica monetara a contribuit in mare masura la presiunea care s-a pus pe creditele in lei, care s-au dat si mai usor", a afirmat Negritoiu, care nu a dorit sa faca prea multe comentarii legate de politica monetara.

Directorul ING a precizat ca banca are un portofoliu de credite ipotecare pe retail de 500 milioane euro si un volum de 400 milioane euro de imprumuturi de consum, din care a restructurat "cateva sute", in valoare de cateva milioane de euro, "dupa o analiza bine structurata cu beneficiarii".

"Am rescadentat un an sau doi, si credite de consum, si ipotecare", a mentionat Negritoiu.

"Creditarea mai mult ne-a costat bani decat ne-a adus bani anul trecut", a mai spus Negritoiu.

Pe programul alternativ la Prima Casa al ING, banca a acordat circa 1.700 de credite, echivaland cu 10% din creditele acordate prin programul guvernamental, a precizat directorul bancii.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#bnr, #credite, #lei, #monetara, #negritoiu, #politica , #stiri BNR