Pogea trebuie sa achite statului o amenda de 4800 lei

Joi, 20 August 2009, ora 18:27
1597 citiri
Pogea trebuie sa achite statului o amenda de 4800 lei

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, va fi nevoit sa plateasca statului suma de 48 de milioane lei vechi reprezentand contravaloarea amenzii dispusa de Curtea de Apel Bucuresti in urma cu o luna, deoarece nu a platit la timp salariile integrale catre magistratii instantei supreme, transmite NewsIn.

Mai exact, Curtea de Apel Bucuresti a dispus pe 9 iulie, la cererea Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), anularea adresei 294512 emisa de MFP, obligand Ministerul sa deschida creditele bugetare pentru luna iulie, in cadrul capitolului "Autoritati judecatoresti", titlul "Cheltuieli de personal". Hotararea CAB din 9 iulie, executorie de altfel, a ramas irevocabila pe 19 august, prin decizia ICCJ.

Avocatul Inaltei curti, Corneliu Liviu Popescu, a explicat, pentru NewsIn, ca Ministerul Finantelor Publice trebuia sa deschida creditele si sa plateasca banii ceruti de Inalta Curte inca din 11 iulie.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a admis, pe 16 iulie, o alta cerere a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), in sensul ca a aplicat ministrului Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, o amenda de 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi intarziere in executarea sentintei civile 2873 din 9 iulie.

Raportat la un salariu minim brut pe economie de 600 de lei, reiese ca ministrul tebuie sa plateasca, pentru cele 40 de zile care au trecut de cand magistratii Curtii de Apel Bucuresti au obligat Ministerul Finantelor Publice la deschiderea creditelor bugetare si plata salariilor catre Inalta Curte, o amenda in valoare de 4.800 lei.

Ministerul Finantelor Publice a platit joi salariile aferente lunii iunie pentru angajatii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, incluzand in acestea sporul de 50%, dupa ce a pierdut definitiv si irevocabil procesul intentat de instanta suprema.

Vicepresedintele Inaltei Curti, Lidia Barbulescu, a declarat joi, pentru NewsIn, ca banii au fost virati si ca pot fi ridicati de angajatii instantei care au refuzat, timp de doua luni, sa-si ridice salariile care nu mai cuprindeau sporul de 50%, potrivit unei adrese a Ministerului Finantelor Publice.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#amenda, #bani, #pogea, #stat , #stiri BNR