Patriciu: Romania este victima propriei incompetente

Vineri, 30 Octombrie 2009, ora 11:36
2408 citiri
Patriciu: Romania este victima propriei incompetente

Omul de afaceri Dinu Patriciu ii acuza pe guvernanti ca nu stiu ce sa faca pentru a scoate Romania din criza, si considera ca Executivul de la Bucuresti ar fi putut profita de pe urma crizei.

"Deocamdata Romania este victima propriei incompetente. Criza este o oportunitate pentru tarile destepte. Noi nu suntem. In criza, conditia esentiala este stabilitatea economica, politica, simplitatea administrativa si birocratica", a declarat Dinu Patriciu la Antena 3.

In opinia lui Patriciu, daca politicile economice si sociale adoptate de Guvern ar fi fost mai intelepte, statul roman ar fi depasit mai usor criza financiara.

"Daca vom fi suficient de destepti incat sa schimbam prostia cu priceperea atunci s-ar putea sa nu suferim din cauza crizei si sa castigam".

"Cantitatea de masa monetara este egala cu rezerva Bancii Centrale", a explicat omul de afaceri, care nu s-a aratat ingrijorat de rigorile suplimentare ale BNR in raport cu companiile.

Patriciu a reluat si ideea ca statul ar putea face rost de bani pentru investitii daca ar vinde cladirile si celelalte proprietati urmand sa plateasca chirie pentru institutiile care functioneaza in respectivele locatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bnr, #criza, #dinu, #guvern, #patriciu , #stiri BNR