OTP despre proiectul BNR: Vor fi afectate imobiliare si consumul

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 07:33
1504 citiri
OTP despre proiectul BNR: Vor fi afectate imobiliare si consumul

Noile reglementari ale BNR vor avea un impact semnificativ asupra creditarii pentru populatie si ar putea afecta segmentele care au cea mai mare nevoie de recuperare dupa criza economica, piata imobiliara si consumul, apreciaza Adrian Chichita, director executiv adjunct la OTP Bank Romania.

"In mod cert noile reglementari BNR vor avea un impact semnificativ si in special pe piata creditelor de consum. Cel mai probabil, impactul negativ va consta in reducerea creditarii pentru populatie, ceea ce ar putea afecta consumul, dar si piata imobiliara, segmente care au cea mai mare nevoie de recuperare dupa criza", a declarat Chichita pentru MEDIAFAX.

Lucian Cojocaru, vicepresedinte Volksbank pe zona de retail, a declarat ca noile reglementari ale BNR sunt corecte din punct de vedere prudential si vor avea un impact neutru asupra bancilor, pentru ca piata este oricum "moarta", insa restrictionarea creditarii va nemultumi potentialii clienti. BNR a prezentat marti spre dezbatere publica un proiect care prevede, printre altele, ca imprumuturile pentru consum vor avea o scadenta de cel mult cinci ani, iar clientii trebuie sa aduca garantii de 133% din valoarea creditului, in timp ce la finantarile imobiliare in euro avansul va fi de cel putin 30%.

Pentru creditele imobiliare, debitorul va trebui sa detina un avans de cel putin 15% din valoarea imobilului la finantarile in lei, de 30% pentru creditele in euro si de 40% in cazul finantarilor in alte devize straine, se mai arata in proiectul BNR.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#otp despre bnr, # imobiliare afectate, # impact proiect bnr , #stiri BNR