Olteanu: La BNR, nu mai exista cariera pe viata. Introducem un nou sistem de evaluare si recompensare

Sambata, 08 Iunie 2013, ora 12:15
1449 citiri
Olteanu: La BNR, nu mai exista cariera pe viata. Introducem un nou sistem de evaluare si recompensare

Banca Nationala a Romaniei (BNR) urmeaza sa devina prima institutie publica in care relatia dintre angajator si angajat se va baza exclusiv pe capacitate, competenta si prestatie, in urma implementarii unui program de resurse umane si transformare organizationala, a declarat vineri, la un seminar pe tema dezvoltarii capitalului uman, viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu.

"Capitalul uman nu este o preocupare academica pentru BNR, in acest moment fiind nu preocupati ci impovarati cu aceasta chestiune pentru ca, in acest an, Banca Nationala deruleaza un program prin care va deveni prima institutie publica a Romaniei in care relatia dintre angajator si angajat va fi bazata exclusiv pe capacitate, competenta, prestatie", a afirmat viceguvernatorul BNR.

Aceasta a aratat ca, anul acesta, Banca Nationala va finaliza "un sistem in care fiecare dintre cei peste 1.400 de membri ai staff-ului BNR va fi evaluat si recunoscut dupa propria capacitate: fiecare va avea standardul lui, responsabilitatile lui si salariul lui".

Bogdan Olteanu a subliniat ca aceasta schimbare "nu este un pas izolat (...), la BNR s-au introdus de multa vreme reguli de Corporate Acountability, reguli privind separarea Board-ului de Staff, conflictul de interese, incompatibilitati, inclusiv privind angajarea in banca".

"Intentionam sa introducem un sistem in care capacitatea personala sa fie recunoscuta si, totodata, sa aratam ca, si din punctul de vedere al resurselor umane, in sectorul public globalizarea s-a produs. Incercam sa devenim angajatori nu doar nationali, poate regionali, poate internationali", a afirmat viceguvernatorul BNR.

In legatura cu acest proces de schimbare organizationala pentru care s-a apelat la un consultant extern, Hay Group, reprezentanti ai BNR aratau cu un alt prilej ca noul sistem de salarizare va recunoaste si recompensa performanta, precum si contributia individuala la atingerea obiectivelor institutiei.

"Cheia acestei transformari institutionale este sistemul de salarizare care recunoaste si recompenseaza performanta si, astfel, intr-un fel, se va trece de la o abordare egalitarista, pe baza grilelor de salarizare, la o recompensare specifica performantei", au subliniat acestia, precizand ca "nu mai exista cariera pe viata, conceptul de 'Job for life' in Banca Nationala nu mai exista".

#locuri munca BNR, #Olteanu angajati BNR, #declaratii BNR Olteanu , #stiri BNR