Olteanu, BNR: insolventele continua in 2011

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 14:39
1163 citiri
Olteanu, BNR: insolventele continua in 2011

Bogdan Olteanu, viceguvernatorul BNR, considera ca anul acesta insolventele vor continua, desi numarul firmelor intrate in incapacitate de plata va fi mai mci spre deosebire de anii precedenti, transmite Mediafax.

"Nu se va opri sirul insolventelor. Evaluarile bancherilor arata ca pe la mijlocul anului 2011 se va atinge varful in ceea ce priveste creditele neperformante. Nu avem suficiente date si metode prin care sa determinam o relatie matematica - legatura dintre neperformante si insolvente -, dar intuitia si bunul simt ne spun ca exista o legatura intre ele. De aceea insolventele vor creste", a explicat Olteanu, in cadrul unui seminar organizat de Ziarul Financiar.

Olteanu a afirmat ca insolventele vor continua, chiar daca numarul firmelor nou intrate in incapacitate de plata va fi mai mic fata de anii precedenti.

Vom avea mai multe insolvente adaugandu-le la cele vechi. Nu cred ca va creste fluxul, si am putea constata ca in 2010 s-a atins varful insolventelor", a spus Olteanu.

In primele doua luni, circa 4.000 de firme au intrat in insolventa. In ultimii doi ani, numarul insolventelor a fost de circa 20.000 de firme de an.

Esecul reorganizarii companiilor de stat descurajeaza firmele sa apeleze la restructurarea activitatilor, potrivit viceguvernatorului Bancii Nationale a Romaniei Bogdan Olteanu, care apreciaza ca "sirul insolventelor" nu se va opri in acest an.

"Din pacate in Romania mai este un element care nu incurajeaza piata restructurarii: restructurarea fara sfarsit. Sunt cateva companii de stat care sunt in restructurare de 20 de ani, fara rezultate. Restructurarea continua dupa cum am vazut in scrisoarea cu FMI. Sper sa avem niste restructurari de succes, vor da incredere mediului de afaceri", a mai spus Olteanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#olteanu, #bnr, #numar insolventa, #firma insolventa , #stiri BNR