Oferta de vanzare a apartamentelor in Bucuresti, in crestere cu 36%

Marti, 05 August 2008, ora 14:20
1355 citiri
Oferta de vanzare a apartamentelor in Bucuresti, in crestere cu 36%

Numarul ofertelor de vanzare pentru apartamentele bucurestene a crescut cu 36% in primele sapte luni ale anului, fata de perioada similara a din 2007. Potrivit unui comunicat transmis de anunturiparticulari.ro, evolutia numarului de oferte a fost una pozitiva pe toate segmentele. Cea mai mare crestere, de 48%, s-a inregistrat la ofertele de apartamente cu doua camere, urmata de cea pentru trei camere, cu 36%. De asemenea, s-au inregistrat cu 25% mai multe garsoniere scoase la vanzare decat in 2007, iar in cazul apartamentelor cu patru camere cresterea a fost de 20%.


In ceea ce priveste numarul cumulat de oferte noi de apartamente scoase la vanzare, acesta a fost de peste 23.000, in timp ce in aceeasi perioada a anului trecut au fost scoase la vanzare putin peste 17.000 unitati locative.


"Apreciem ca piata se afla in expectativa, urmarind deciziile luate la nivelul industriei bancare, principalul finantator al achizitiilor de imobile, care acum analizeaza noile conditii de creditare propuse de BNR. Estimam ca piata va continua sa creasca din punct de vedere al volumului de oferte, iar preturile vor scadea sub presiunea numarului mare de oferte si a cererii tot mai reduse din cauza inaspririi conditiilor de creditare, preturile ajungand in toamna in apropierea valorilor din 2007.", se precizeaza in comunicatul de presa.


Site-ul anunturiparticulari a fost lansat in 2001 si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet.