Obiectivul Guvernului este salvarea, nu relansarea economica

Luni, 07 Iunie 2010, ora 00:22
1660 citiri
Obiectivul Guvernului este salvarea, nu relansarea economica

Autoritatile au, in prezent, drept obiectiv principal salvarea si nu relansarea economica, situatia executiei bugetare indicand o situatie disperata, este de parere presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR), Arin Stanescu, citat de Mediafax.

"Sentimentul meu este ca in momentul de fata Guvernul nu se poate gandi la nimic, decat la faptul ca nu mai sunt bani pentru plata salariilor si a pensiilor. Nu mai sunt bani. Eu va spun cinstit: il cunosc pe domnul Vasilescu (Adrian, n.r.) de foarte multi ani, am discutat de multe ori cu domnia sa, eu atat de speriat nu l-am vazut de cand ma stiu pe consilierul guvernatorului BNR.

Speriat de situatia in care ne aflam. (...) Domnia sa a caracterizat executia bugetara ca avand o crapatura, o crevasa spun eu", a declarat Stanescu, la emisiunea "Dupa 20 de ani", transmisa duminica de ProTV. El a adaugat ca datele privind executia bugetara publicate recent de Ministerul Finantelor reflecta tragedia si "situatia absolut disperata" in care ne aflam.

"Toate masurile de relansare raman in urma chestiunii salvarii intr-un fel sau in altul, pentru ca in momentul de fata eu, personal, cred ca guvernantii nostri nu se pot gindi la nimic constructiv, fiind absolut concentrati numai pe posibilitatea de gasire a unor solutii pentru a nu intra in incetare de plati", a precizat Stanescu.

Reprezentantul UNPIR a afirmat ca masurile anuntate de autoritati de reducere a pensiilor si salariilor sunt obligatorii, dar nu pentru iesirea din criza, ci pentru salvare.

"Sentimentul meu este ca ajungem la hau", spus Stanescu, intrebat fiind daca masurile vor conduce intr-adevar la salvare. Pe de alta parte, el a afirmat ca majorarea impozitelor este "total neacceptabila" si ar fi afectat si mai mult derularea investitiilor in Romania, acestea fiind solutia pentru relansarea economica.

Totodata, investitiile ar trebui indreptate in principal catre sectorul infrastructurii, o alta varianta pentru relansarea economica fiind atragerea fondurilor de coeziune si cofinantarea proiectelor mari. Potrivit sursei citate, capitalul autohton nu reprezinta in prezent decat circa 6% din capitalul privat din Romania.

"Cresterea economica bazata numai pe consum nu este suficient de sanatoasa", a mai spus Stanescu, sustinand ca dezvoltarea economiei romanesti in perioada anterioara anului 2008 s-a bazat foarte mult pe consum si pe credit.

In final, presedintele UNPIR a apreciat ca economia Romaniei are sanse minime sa ajunga in situatia celei din Grecia in urmatoarea perioada. 

Companie de stat care funcționează patru luni, dar angajații și membrii Consiliului de Administrație sunt plătiți tot anul
Companie de stat care funcționează patru luni, dar angajații și membrii Consiliului de Administrație sunt plătiți tot anul
Companii de stat ineficiente, întreținute din bani publici, rămân o sursă de controversă în România. De exemplu, Telegondola Mamaia funcționează doar patru luni pe an, însă Consiliul de...
Concedierile din sectorul public, veste foarte proastă pentru angajații din sectorul privat: "Angajatorii vor putea spune iar că dacă nu ești mulțumit, mai sunt alții la poartă"
Concedierile din sectorul public, veste foarte proastă pentru angajații din sectorul privat: "Angajatorii vor putea spune iar că dacă nu ești mulțumit, mai sunt alții la poartă"
După luni de campanie marcate de un consens că statul este „prea mare”, Guvernul a venit la finalul anului trecut cu infama „ordonanță trenuleț”, prin care pune pe masă primele...
#obiectiv, #guvern, #relansare economica, #salarii, #pensii , #stiri BNR

Curs valutar

1 EUR = 4.9763 RON

-0.0005

1 USD = 4.7792 RON

0.0183
  1. Putin lovește dur o bancă occidentală, cu filială și în România: Impune daune colosale de miliarde
  2. Schimbări masive pentru băncile românești în 2025. Cum vor fi afectate direct conturile românilor și modul în care aceștia tranzacționează bani
  3. Marile bănci internaționale au început să se teamă de o posibilă depreciere a leului românesc. Cum arată următoarea perioadă pentru România, conform piețelor globale
  4. Mișcare-surpriză pentru Dedeman. Frații Pavăl renunță la afacerea în care au investit deja 8 milioane de lei
  5. O mare putere se pregătește de cea mai grea lovitură a lui Trump: Surpriza neașteptată a președintelui SUA
  6. Paradoxul reducerii banilor cash în România. Avem în piață de 4 ori mai mult numerar decât în anii 2000
  7. Bitcoin a crescut spectaculos după ce s-a zvonit că Donald Trump ar putea semna un ordin executiv
  8. Un aliat al lui Putin îi dă cu tifla. Prințul anunță o afacere colosală cu Trump, de 600 de miliarde dolari
  9. Lovitură pentru mașinile electrice. Vânzările au căzut, ce se întâmplă: S-a găsit cauza
  10. Constructorul auto european care recheamă la service aproape 100.000 de mașini. Ce modele sunt vizate și care este riscul pentru șoferi