Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Numarul cererilor de credit a scazut cu 20% intr-o singura luna

Numarul cererilor de credit a scazut cu 20% intr-o singura luna

Numarul romanilor care au solicitat un credit in octombrie a scazut cu aproximativ 20% fata de luna precedenta, potrivit datelor Biroului de Credit. In octombrie, bancile au trimis spre interogare la Biroul de Credit un numar de 600.000 de cereri venite de la clienii care au solicitat un credit, cu 150.000 mai putine decat au fost adresate in septembrie si cu 5% mai putine decat numarul cererilor depuse in luna similara a anului trecut. Reprezentantii Biroului de Credit sustin ca in ulima perioada, bancile comerciale au solicitat de mai multe ori informatii despre clientii deja existenti, fapt ce explica o mai mare prudenta din partea institutilor de credit, scrie Ziarul Financiar.


Prin astfel de operatiuni, banca verifica situatia clientilor proprii, respectiv daca au contractat credite si de la alte institutii sau daca au ajuns chiar sa acumuleze restante. Dupa primele noua luni, creditul pentru populatie ajunsese la 96 mld. lei (echivalentul a 25,7 mld. euro). Imprumuturile acordate in valuta reprezinta 57% din total, cu un sold de 14,7 mld. euro.


Ritmul de crestere (exprimat de BNR in lei) marca insa o incetinire in septembrie, coborand la 87%, dupa ce depasise pragul de 110% in lunile de vara. Creditul de retail in lei urca mult mai incet, cu ritmuri de putin peste 30%,

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1226 ori