Noul regulament privind creditarea ar putea fi aplicat din decembrie - Ghetea

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 16:07
1454 citiri
Noul regulament privind creditarea ar putea fi aplicat din decembrie - Ghetea

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea, a declarat miercuri ca noul regulament privind creditarea va putea fi aplicat cel mai probabil din decembrie, dupa ce vor fi parcurse toate etapele impuse de procedura. 

"Probabil ca decembrie ne va gasi cu noul regulament, pentru ca este o procedura. Trebuie aprobat de Consiliul de Administratie al Bancii Nationale, trebuie publicat in Monitorul Oficial.

De acolo, de obicei sunt 30 de zile pana la intrarea in vigoare, dupa care bancile trebuie sa mearga la Banca Nationala pentru autorizarea noilor norme", a spus Ghetea, citat de NewsIn.

Potrivit unui proiect de regulament publicat pe pagina de internet a BNR, creditele de consum ar putea fi acordate pe o perioada de cel mult cinci ani, iar solicitantii trebuie sa aduca garantii de cel putin 133% din valoarea imprumutului.

De asemenea, proiectul BNR prevede ca, pentru finantarile imobiliare in euro, solicitantii vor avea nevoie de un avans de cel putin 30%, de 15% in cazul creditelor imobiliare in lei si de 40% in cazul finantarilor in alte monede straine 

#ghetea arb, # noul regulament creditare, # creditare , #stiri BNR