Noul El Dorado, in insulele Kurile?

Joi, 19 Mai 2011, ora 00:09
1745 citiri
Noul El Dorado, in insulele Kurile?

Convinsi ca subsolul insulelor Kurile este bogat in metale pretioase, expertii rusi au explorat in ultimii ani intreaga zona, reusind sa confirme geologic rezerve de 10 tone aur si sa identifice alte 250 tone, aflate in curs de confirmare.

Cantitatea nu este neglijabila, daca socotim ca intrece de doua ori intreaga rezerva de aur a Romaniei, asa cum este declarata de BNR.

Dar se pare ca princiala bogatie din subsolul Kurilelor nu o constituie aurul - metal de care rusii oricum nu duc lipsa - ci reniul, un semimetal extrem de rar, care se gaseste in putine locuri pe glob si numai in cantitati foarte mici.

La fel de valoros ca si aurul, reniul este folosit in industria aerospatiala, industria nucleara si la fabricarea unor accesorii industriale. In functie de puritatea acestui element, pretul unui kilogram de reniu poate atinge suma de 10.000 USD, deloc neglijabila.

Rezervele de reniu in insulele Kurile sunt importante, iar expertii rusi au calculat ca productia anuala ar putea atinge 36,7 tone pe an, potrivit Izvestia.

Vezi continuarea pe ziare.com

Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Moneda naţională s-a depreciat joi, 28 martie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,9730 lei, în urcare cu 0,20 bani (0,04%) faţă de cotaţia...
#insulele kurile, #rusia, #metale pretioase, #aur, #experti rusi , #stiri BNR