Nemtii isi lichideaza firmele din Romania

Luni, 24 August 2009, ora 10:48
1611 citiri
Nemtii isi lichideaza firmele din Romania

In Romania exista la ora actuala peste 16.000 de firme cu capital german. Multe dintre ele se gandesc la plecarea din tara. Doar pentru firmele de constructii si pentru lanturile de supermarketuri Romania ramane o piata buna de desfacere.

De la Revolutia din '89 incoace, Germania a investit in Romania peste doua miliarde de euro, devenind astfel, dupa Olanda si Austria, al treilea mare investitor in firmele din Romania.

Investitii care se traduc in sute de mii de locuri de munca. Numai sectorul producatorilor de componente auto a creat, potrivit agentiei de consultanta economica Germany Trade& Invest, peste 80.000 de locuri de munca. Acum insa in domeniu se fac reduceri de personal serioase din cauza scaderii vanzarilor la nivel mondial.

In vreme ce sectorul industriei auto este in cadere libera, motiv pentru care companiile din domeniu se gandesc sa plece, "Romania va ramane si in urmatorii zece ani o piata buna de afaceri pentru firmele de constructii in domeniul infrastructurii", considera inginerul Ludger Thol.

Aceasta si pentru ca fonduri UE de aproximativ 15 miliarde de euro asteapta sa fie accesate pentru constructia de strazi, poduri, colectarea si prelucrarea deseurilor. "Din acest punct de vedere, Romania este o piata extrem de interesanta", spune si avocatul Gisbert Stalfort.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#constructii, #firma, #germania, #loc, #munca, #romania, #supermarket , #stiri BNR